22
Április
2020
R
rzs

Standard adatvédelmi modell az adatkezelők támogatására

Blog
elszámoltathatóságadatvédelmi keretrendszernémetországadatvédelmi modellkonferencia
A németországi független adatvédelmi hatóságok 99. konferenciája 2020. április 17-én közzétette a standard adatvédelmi modell legújabb, 2.0.b verzióját.

A németországi független adatvédelmi hatóságok 99. konferenciája („Konferenz der unabhängigen Datenschutzaufsichtsbehörden des Bundes und der Länder”) 2020. április 17-én közzétette a standard adatvédelmi modell („Standard-Datenschutzmodell) legújabb, 2.0.b verzióját német és angol nyelven egyaránt.

A modell egyfajta módszertan az adatvédelemmel kapcsolatos tanácsadásra és ellenőrzésre egységes célok mentén, azaz egy olyan eszköz, amely támogatja az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) által megkövetelt technikai és szervezeti intézkedések kockázatnak megfelelő kiválasztását és jogi értékelését.

A standard adatvédelmi modell alkalmazási területe a személyes adatok kezelése, az adatkezelési tevékenységek tervezése, bevezetése és működtetése, valamint ezek vizsgálata és értékelése. Ilyen módon a modell támogatja az adatkezelőket a GDPR által előírt ellenőrzési és elszámoltathatósági kötelezettségek teljesítésében.

A német szövetségi és tartományi kormányok független adatvédelmi felügyeleti hatóságainak konferenciája az üzleti és közigazgatási terület adatkezelői számára javasolja a Standard-Datenschutzmodell alkalmazását a személyes adatok kezelésének tervezésekor és bevezetésekor, valamint az adatkezelés során is.

 

Forrás: https://www.datenschutz-mv.de/datenschutz/datenschutzmodell/

 

További információra lenne szüksége?
Keressen minket bizalommal!