24
Március
2020
S
sg

Minden idők legnagyobb, 1,2 milliárdos bírságát szabta ki a GVH a Facebookra

Blog
facebook
A Gazdasági Versenyhivatal indokolása szerint a 2016 októberében - a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - indult vizsgálat eredményeképpen megállapítást nyert, hogy megtévesztő volt a felhasználók számára az ingyenesség fogalma: bár a fogyasztóknak valóban pénzbeli ellenszolgáltatást nem kellett nyújtaniuk a szolgáltatás igénybevételéért, személyes adataikkal és felhasználói aktivitásukkal „fizettek” a közösségi oldalnak. A szakemberek álláspontja szerint századunk egyik legnagyobb értéke a személyes adat – mely a Facebook, mint üzleti modell működése esetében hatalmas pozitív hozadékot eredményezhet. Megtévesztésre ad alapot az átlagfogyasztó számára azon tényhelyzet, hogy amiért pénzbeli ellentételezést nem nyújt, az abban az esetben ingyenesnek minősül.
A Gazdasági Versenyhivatal indokolása szerint a 2016 októberében - a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt - indult vizsgálat eredményeképpen megállapítást nyert, hogy megtévesztő volt a felhasználók számára az ingyenesség fogalma: bár a fogyasztóknak valóban pénzbeli ellenszolgáltatást nem kellett nyújtaniuk a szolgáltatás igénybevételéért, személyes adataikkal és felhasználói aktivitásukkal „fizettek” a közösségi oldalnak. 
A szakemberek álláspontja szerint századunk egyik legnagyobb értéke a személyes adat – mely a Facebook, mint üzleti modell működése esetében hatalmas pozitív hozadékot eredményezhet. Megtévesztésre ad alapot az átlagfogyasztó számára azon tényhelyzet, hogy amiért pénzbeli ellentételezést nem nyújt, az abban az esetben ingyenesnek minősül.
További információra lenne szüksége?
Keressen minket bizalommal!