21
Március
2020
S
sg

Megjelent az európai adatstratégia

Blog
stratégiaeurópai bizottság
2020 február 19-én az Európai Bizottság közzétette az adatkezeléssel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos stratégiáját Brüsszelben. Az Európai Unió javaslattevő és végrehajtó testülete olyan európai digitális átalakulást szorgalmaz az unióban, amely a társdalom minden rétege számára működőképes, emberközpontú, tisztességes és elsősorban megbízható, emellett elősegíti a fenntartható fejlődést, élénkíti a gazdaságot, új lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára. A következő öt évben a Bizottság a digitális ágazaton belül három fő célkitűzésre fog összpontosítani: • Az emberek szolgálatában álló technológiára; • a méltányos és versenyképes gazdaságra; valamint • a nyílt, demokratikus és fenntartható társadalomra. Európa számára minden feltétel adott ahhoz, hogy világelsővé váljon a biztonságosan használható és alkalmazható mesterségesintelligencia-rendszerek terén. Kiváló kutatóközpontokkal, biztonságos digitális rendszerekkel és a robotika területén szilárd pozícióval, valamint versenyképes gyártási és szolgáltatási ágazatokkal rendelkezik, a gépjárműipartól az energiaágazatig, az egészségügytől a mezőgazdaságig. A stratégia számba veszi a leküzdendő főbb problémákat, kihívásokat. A stratégia négy pillért határoz meg, amely az elérendő cél megvalósításához, az egységes európai adatpiac megteremtéséhez vezet.
2020 február 19-én az Európai Bizottság közzétette az adatkezeléssel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos stratégiáját Brüsszelben. Az Európai Unió javaslattevő és végrehajtó testülete olyan európai digitális átalakulást szorgalmaz az unióban, amely a társdalom minden rétege számára működőképes, emberközpontú, tisztességes és elsősorban megbízható, emellett elősegíti a fenntartható fejlődést, élénkíti a gazdaságot, új lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára. A következő öt évben a Bizottság a digitális ágazaton belül három fő célkitűzésre fog összpontosítani:

  • Az emberek szolgálatában álló technológiára;
  • a méltányos és versenyképes gazdaságra; valamint
  • a nyílt, demokratikus és fenntartható társadalomra.

Európa számára minden feltétel adott ahhoz, hogy világelsővé váljon a biztonságosan használható és alkalmazható mesterséges intelligencia rendszerek terén. Kiváló kutatóközpontokkal, biztonságos digitális rendszerekkel és a robotika területén szilárd pozícióval, valamint versenyképes gyártási és szolgáltatási ágazatokkal rendelkezik, a gépjárműipartól az energiaágazatig, az egészségügytől a mezőgazdaságig.

A stratégia számba veszi a leküzdendő főbb problémákat, kihívásokat. A stratégia négy pillért határoz meg, amely az elérendő cél megvalósításához, az egységes európai adatpiac megteremtéséhez vezet.
További információra lenne szüksége?
Keressen minket bizalommal!