10
Április
2020
S
sg

Amszterdam fittyet hány a rendszám-szabályokra

Blog
A holland Legfelső Bíróság döntése értelmében parkoláskor nem lehet kötelezővé tenni a rendszám megadását. Amszterdamban viszont törvénysértő módon továbbra is parkolási bírságot szabnak ki arra, aki ezt megtagadja.

A Holland Legfelső Tanács február 26-i döntése értelmében parkoláskor nem kötelező megadni a rendszámot, Amszterdamban (és még sok másik városban) viszont még mindig elkérik a jármű rendszámát a parkoló automaták. Azok pedig, akik nem adják meg a rendszámukat, büntetést kapnak. 

El lehet érni ugyan, hogy a parkolási büntetést megsemmisítsék, ám csak óriási erőfeszítések árán, és nem is ingyen. Amszterdam nem elég, hogy törvényt sért, hanem még felesleges eljárásokkal és költségekkel is terheli a járművezetőket. 


A Privacy First évekkel ezelőtt jelezte, hogy a rendszámok parkolási célból történő nyilvántartása törvényellenes. Az álláspontjuknak sikerült is érvényt szerezniük, amennyiben 2015-ben a szervezet elnöke, Bas Filippini, pert nyert a kérdéssel kapcsolatban, és az ítéletet a Legfelső Bíróság is helyben hagyta.


További információra lenne szüksége?
Keressen minket bizalommal!